Palačinky s jablečnou náplní

Představte si vůni jemných palačinek, které se na talíři spojují s teplou, šťavnatou jablečnou nádivkou. Tento recept vás přenese do kuchyně, kde se vzduch naplní sladkým aroma skořice a pomeranče, a každý kousek palačinky roztančí vaše chuťové buňky. Jemné těsto a kyselkavá jablka, která se povaří s cukrem a skořicí, vytvářejí skvělou kombinaci sladkých a svěžích chutí – ideální pro víkendovou snídani nebo rychlou sladkou večeři. Stačí pánev, trochu másla a tento jednoduchý recept si můžete užít kdykoli.
Co budeme potřebovat?
Na palačinky:
– 250 g hladké mouky
– 3 vajíčka
– 550 ml mléka
– sůl
– 2 pl krystalového cukru
– 2 pl másla
Na jablečnou náplň:
– 4 ks kyselých jablek (Granny Smith)
– 80 g krystalového cukru
– 80 g třtinového cukru
– šťáva z jednoho pomeranče
– 1 čl skořice
– 7 g bramborového škrobu
– 3 pl vody
Postup:
1. Jablka zbavíme slupky a nakrájíme na menší, ale stejné kostičky
2. Do hrnce dáme nakrájená jablka, šťávu z jednoho pomeranče a cukr (hnědý i bílý)
3. Přidáme i skořici
4. Jablka vaříme na středním ohni, dokud nezměknou
5. Následně smícháme vodu spolu se škrobem a přidáme k jablkům
6. Palačinky připravíme z prosáté mouky smíchané s cukrem a solí
7. Do mouky přidáme vajíčka a postupně přiléváme mléko, než se nám vytvoří hladké těsto
8. Na závěr do těsta přimícháme dvě polévkové lžíce rozpuštěného másla
9. Palačinky osmahneme na másle nebo rostlinném oleji
Jak si vyrobit elegantní perlový prstýnek?
Stylové perlové prsteny jsou hitem a skvělou volbou pro každého,...
Zjistit víceVelikonoční pokrmy našich předků a recepty, které si můžete připravit
Velikonoce jsou nejen svátkem duchovního znovuzrození, ale i obdobím, kdy...
Zjistit víceJak zabavit děti s ubrousky u velikonočního stolu: Hravé tipy na tvůrčí chvíle
Velikonoce jsou čas, kdy se rodina setkává u bohatě prostřeného...
Zjistit více