Palačinky s jablečnou náplní

Představte si vůni jemných palačinek, které se na talíři spojují s teplou, šťavnatou jablečnou nádivkou. Tento recept vás přenese do kuchyně, kde se vzduch naplní sladkým aroma skořice a pomeranče, a každý kousek palačinky roztančí vaše chuťové buňky. Jemné těsto a kyselkavá jablka, která se povaří s cukrem a skořicí, vytvářejí skvělou kombinaci sladkých a svěžích chutí – ideální pro víkendovou snídani nebo rychlou sladkou večeři. Stačí pánev, trochu másla a tento jednoduchý recept si můžete užít kdykoli.

Co budeme potřebovat?

Na palačinky:

 – 250 g hladké mouky

– 3 vajíčka

– 550 ml mléka

– sůl

– 2 pl krystalového cukru

– 2 pl másla

 

Na jablečnou náplň:

 – 4 ks kyselých jablek (Granny Smith)

– 80 g krystalového cukru

– 80 g třtinového cukru

– šťáva z jednoho pomeranče

– 1 čl skořice

– 7 g bramborového škrobu

– 3 pl vody

 

Postup: 

1. Jablka zbavíme slupky a nakrájíme na menší, ale stejné kostičky

2. Do hrnce dáme nakrájená jablka, šťávu z jednoho pomeranče a cukr (hnědý i bílý)

3. Přidáme i skořici

4. Jablka vaříme na středním ohni, dokud nezměknou

5. Následně smícháme vodu spolu se škrobem a přidáme k jablkům

6. Palačinky připravíme z prosáté mouky smíchané s cukrem a solí

7. Do mouky přidáme vajíčka a postupně přiléváme mléko, než se nám vytvoří hladké těsto

8. Na závěr do těsta přimícháme dvě polévkové lžíce rozpuštěného másla

9. Palačinky osmahneme na másle nebo rostlinném oleji

Odběr novinek

Zadejte svůj e-mail a užijte si všechny rady, tipy a novinky.

Zadejte prosím platný e-mail
Před odesláním musíte souhlasit

Přečtěte si další články z této kategorie: video diy recept
Další články

Jak si užít zimu i bez sněhu?

I když je Perinbaba poslední roky skoupá na sníh, stále...

Zjistit více

Jak si vyrobit papírového ježka? – video

Vyrobte si s dětmi jednoduchého ježka, který vám rozjasní podzim. ...

Zjistit více

Jak si co nejvíc užít vánoční trhy?

Vánoční trhy jsou jednou z nejkrásnějších a nejmagičtějších součástí adventního...

Zjistit více