Jak připravit teplý dýňový salát s granátovým jablkem? – video

Hokkaido dýně bude hlavní ingrediencí našeho receptu. Ukážeme vám skvělý tip na teplý podzimní salát z hokkaido dýně podle Pana Tymiana. Je to jednoduchý recept, na který potřebujete jen několik surovin, které máte často doma.
Co budeme potřebovat?
– hokkaido dýni
– granátové jablko
– střídku z bílého chleba
– tvaroh měkký hrudkovitý
– 50 g medu
– 50 g červeného vinného octa
– čerstvý tymián
– sůl
– černý pepř mletý
– olivový olej
Postup
Troubu si rozehřejeme na 190 °C. Dýni zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čerstvý tymián. Pečeme v troubě 20 až 25 minut, dokud není měkká.
Chléb natrháme na menší kousky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 10 až 15 minut.
Z granátového jablka vyjmeme jadérka a odložíme stranou.
Mezitím si připravíme zálivku z vinného octa a medu, kterou povaříme, dokud nebude mít konzistenci sirupu.
Po dopečení dýně už vše stačí jen naservírovat na talíř. Dobrou chuť!
Jak na gumové medvídky pro klidný spánek?
Pokud vaše děti potřebují večer uklidnit a snadněji usnout, vyzkoušejte...
Zjistit víceSpolečné vaření z čerstvých lokálních surovin jako dokonalý recept na romantiku
Říká se, že láska prochází žaludkem, a jelikož je tu...
Zjistit víceVyrobte si vlastní razítka!
Vytvořte si vlastní razítka s motivy Velikonoc! S pomocí linolea...
Zjistit více