Jak připravit teplý dýňový salát s granátovým jablkem? – video

Jesenný recept od Pána Tymiána.

Hokkaido dýně bude hlavní ingrediencí našeho receptu. Ukážeme vám skvělý tip na teplý podzimní salát z hokkaido dýně podle Pana Tymiana. Je to jednoduchý recept, na který potřebujete jen několik surovin, které máte často doma.

Co budeme potřebovat?

– hokkaido dýni

– granátové jablko

– střídku z bílého chleba

– tvaroh měkký hrudkovitý

– 50 g medu

– 50 g červeného vinného octa

– čerstvý tymián

– sůl

– černý pepř mletý

– olivový olej

Odběr novinek

Zadejte svůj e-mail a užijte si všechny rady, tipy a novinky.

Zadejte prosím platný e-mail
Před odesláním musíte souhlasit

Postup

Troubu si rozehřejeme na 190 °C. Dýni zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čerstvý tymián. Pečeme v troubě 20 až 25 minut, dokud není měkká.

Chléb natrháme na menší kousky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 10 až 15 minut.

Z granátového jablka vyjmeme jadérka a odložíme stranou.

Mezitím si připravíme zálivku z vinného octa a medu, kterou povaříme, dokud nebude mít konzistenci sirupu.

 

Po dopečení dýně už vše stačí jen naservírovat na talíř. Dobrou chuť!

Přečtěte si další články z této kategorie: diy recept pán tymián video
Další články
Children's art supplies and drawings

Jak dát druhý život starým voskovkám?

Krátké kousky voskovek už možná nevypadají užitečně, ale s trochou...

Zjistit více
mother teaches child son to ride a bike in the Park in nature

Jak učit děti udržitelný životní styl?

Hlavním důvodem, proč bychom měli vést děti k udržitelnosti, je...

Zjistit více