Zdravé silvestrovské občerstvení

Silvestrovská párty se blíží a vy přemýšlíte, co byste nabídli svým hostům? V našem článku vám představíme pár tipů na občerstvení, které je oslní i zasytí. Nakonec si je oblíbíte natolik, že si je připravíte klidně i během celého roku, nejen na Silvestra.

1. Hrášková pomazánka

Pastva pro oči i žaludek. Taková je hrášková pomazánka, kterou musíte vyzkoušet. Příprava je velmi jednoduchá a pomazánku plnou proteinů máte na světě za pár minut.

Ingredience:
150 g mraženého hrášku
180 g cottage cheese
hrst polníčku
½ citrónové šťávy
1 ks jarní cibulky
špetka sušeného mletého česneku
20 g strouhaného parmazánu
čerstvý chléb

Odběr novinek

Zadejte svůj e-mail a užijte si všechny rady, tipy a novinky.

Zadejte prosím platný e-mail
Před odesláním musíte souhlasit

Postup:
V mikrovlnné troubě si rozmrazíme hrášek, který postupně v mixéru rozmícháme s cottage cheese, citrónovou šťávou, mletým česnekem a strouhaným parmazánem. Když budeme mít směs pořádně rozmixovanou, bez hrudek, nakrájíme si na malé kousky celou jarní cibulku a rozmixujeme. Do směsi přidáme polníček a naposledy rozmixujeme. Potom stačí pomazánku natřít na čerstvý chlebík. Kdo chce, může přidat ztracená vejce nebo kousek lososa.

2. Truffles v čokoládě

Nepečené cukrovince, která je rychle hotová, řekne jen málokdo ne. Navíc jde o zdravou variantu, která vás zasytí a dodá potřebné bílkoviny, sacharidy i tuky.

Ingredience:
25 g lískových ořechů
25 g kokosové mouky
15 g čokoládového proteinu
1 PL lískooříškového másla
1 PL javorového sirupu
25 g datlí
15 g kakaa
30 g hořké čokolády
balení mini košíčků

Postup:
Datle namočíme na 30 minut do horké vody a rozmixujeme je na hladkou pastu. Lískové ořechy rozmixujeme, přidáme kokosovou mouku, kakao, protein a smícháme. Potom přidáme lískooříškové máslo, javorový sirup, pastu, která nám vznikla z mandlí, a ručně mícháme.

Z těsta vytváříme kuličky, přičemž do jejich nitra vkládáme lískový ořech. Hořkou čokoládu zahřejeme v hrnci a kuličku v ní následně obalíme. Můžeme ji ještě posypat ořechy nebo čímkoli. Hotové truffles kuličky vkládáme do mini papírových košíčků a dáme do chladničky.

3. Avokádová pomazánka

Natřete to tradičním chlebíčkům a vyzkoušejte tuto chutnou avokádovou pomazánku. Je to ideální pamlsek, který můžete udělat těsně před příchodem hostů na silvestrovskou párty.

Ingredience:
100 g zralého avokáda
1 vajíčko
180 g cottage cheese
15 g hořčice
1 šalotku
špetku soli a pepře
čerstvý chléb

Postup:
Uvaříme si vejce na tvrdo a nakrájíme šalotku na menší kousky. Mezitím si rozmačkáme avokádo v misce, přidáme cottage cheese, hořčici, šalotku, sůl, pepř a vše spolu ručně promícháme. Když budeme mít vejce na tvrdo uvařené, tak ho nakrájíme a také přidáme do směsi. Natřete pomazánku na chléb a můžete dozdobit rajčaty.

4. Banánové lívance 

Lívance na Silvestra? My říkáme proč ne. Je to sladká pochoutka, kterou mají rádi všichni. Nejeden váš host se potěší, když je uvidí na stole. A slavnostní atmosféru na stole doplní produkty z naší limitované kolekce Winter Magic.

Ingredience:
6 velkých banánů
4 vejce
4 odměrky čokoládového proteinu

Postup:
Rozmačkáme si banány v misce, přidáme vejce a protein. Všechny tyto ingredience smícháme a po malých odměrkách dáme těsto na vyhřátou pánev. Když bude akorát, tak ji sundáme dolů z ohně. Lívance můžeme dát na talíř a připravit lískový krém, ovoce, javorový sirup nebo cokoli, s čím si je budou moci vaši hosté vychutnat.

 

Věříme, že si z našich tipů vyberete a vašim hostům bude chutnat. Chcete-li mít na Silvestra ještě více chutných pokrmů, zkuste se podívat na naše další tipy.

 

Přečtěte si další články z této kategorie: recept silvestr
Další články

Slavní kouzelníci a jejich nejznámější triky

Magie, kouzla a iluze uchvacují diváky po staletí. Zanechávají je...

Zjistit více
Ako si vyrobiť bábiku z toaletnej rolky? - video

Jak si vyrobit panenku z toaletní role? – video

Role po použití toaletního papíru nemusí putovat do koše. Věděli...

Zjistit více

Jak si vyrobit jarní věnec? – video

Dodejte svému příbytku nádech jara. Vždyť už i venku začíná...

Zjistit více