Jak připravit teplý dýňový salát s granátovým jablkem? – video

Hokkaido dýně bude hlavní ingrediencí našeho receptu. Ukážeme vám skvělý tip na teplý podzimní salát z hokkaido dýně podle Pana Tymiana. Je to jednoduchý recept, na který potřebujete jen několik surovin, které máte často doma.
Co budeme potřebovat?
– hokkaido dýni
– granátové jablko
– střídku z bílého chleba
– tvaroh měkký hrudkovitý
– 50 g medu
– 50 g červeného vinného octa
– čerstvý tymián
– sůl
– černý pepř mletý
– olivový olej
Postup
Troubu si rozehřejeme na 190 °C. Dýni zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čerstvý tymián. Pečeme v troubě 20 až 25 minut, dokud není měkká.
Chléb natrháme na menší kousky, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 10 až 15 minut.
Z granátového jablka vyjmeme jadérka a odložíme stranou.
Mezitím si připravíme zálivku z vinného octa a medu, kterou povaříme, dokud nebude mít konzistenci sirupu.
Po dopečení dýně už vše stačí jen naservírovat na talíř. Dobrou chuť!
Tipy na sezónní vegetariánské lahůdky na grilu
Dá se chutně grilovat i bez masa? Určitě ano! Ať...
Zjistit víceVyčarujte si z balónku přírodní stínítko
S trochou trpělivosti a kreativity si můžete doma vytvořit pohádkové...
Zjistit víceJak grilovat zdravě a ekologicky?
Grilování k létu nepochybně patří. Je to ideální příležitost setkat...
Zjistit více